Az FIA új szabályt léptetett életbe, mely a pilóták szólásszabadságát korlátozza. Sebastian Vettel szerint az FIA új szabályát „hülyeségnek” tartja. Reméli, hogy korábbi kollégái bátrak lesznek és fellépnek a testülettel szemben.

Vettel és Lewis Hamilton volt az a két pilóta, akik egyes dolgok mellett „tüntettek”, felszólaltak. Mindketten az LMBTQ közösség egyenlőségére szólítottak fel, amikor a Forma-1 olyan országokba látogatott, ahol korlátozottak a jogaik, sportszivárvány. Vettel az elsők között volt, aki csatlakozott Hamilton-hoz, aki támogatta a Black Lives Matter mozgalmat. A négyszeres bajnok olyan feliratú pólókat is hordott, ami a problémákra hívta fel a figyelmet.

A négyszeres világbajnok visszavonult. Nem lesz lehetősége rácáfolni az irányító testület által bevezetett új szabályra, mely megtiltja, hogy a versenyzők politikai vagy vallási jellegű kijelentéseket tegyenek a rajtrácson az FIA előzetes jóváhagyása nélkül. Ezt egyesek kritizálták. Szerintük ez korlátozza a pilóták szólásszabadságát. A McLaren és a Red Bull csapatfőnökei, Zak Brown és Christian Horner úgy vélik, hogy ez az FIA szerepének része a sportág biztosításában. A sportágnak politikai mentesnek kell lennie. Vettel szerint egy egy „hülyeség”.

„Igen, ez egy kis nonszensz. Természetesen mindig attól függ, milyen kérdést tesznek fel, és mi a téma. Szerintem feltétlenül fontos állást foglalni bizonyos kérdésekben, és az elmúlt években azt láttuk, hogy egyre többen foglalnak állást. Én már elhagytam az F1-et. Szóval, sokat nem mondhatok. Remélem, hogy az F1-es srácoknak lesz bátorságuk kiállni a véleményük mellett és elmondani azt.”- árulta el Sebastian Vettel.