A Williams a harmadik csapat, akik lerántották a leplet a 2023-as autó festéséről. Az autó feltűnően más színű lett, mint a 2022-es elődje.

A Williams csapat február 6-án mutatta a 2023-as autójának festését. A műsorvezető házigazda Will Buxton volt. A bemutatón jelen volt Alex Albon és új csapattársa Logan Sargeant is.

A brit csapat új szponzort talált. Korábban arról szóltak a pletykák, hogy emiatt új színt is kap a Williams. Az autó színe a tavalyi sötétkék színt megtartotta. Egy kis fekete árnyalatot kapott. Magát az FW45-ös versenyautót élesben egy hét múlva csodálhatjuk meg, amikor Silverstone-ban Alex Albon és Logan Sargeant is pályára viszi, de néhány technikai részletet már most elárultak az istálló képviselői.

Szeretnék kiküszöbölni az ún. „delfinezést”. Ezért a padlólemezen végrehajtottak bizonyos módosításokat. A Williams a motorhűtés optimalizálásával összefüggésben az oldaldobozt is átdolgozta, megváltoztatta az első felfüggesztés kialakítását, s különböző aerodinamikai változtatásokat is eszközölt. Ennek eredményeképp az FW45-ös a leszorítóerő és a kezelhetőség terén is komoly előrelépést jelent elődjéhez képest.

A csapat sajtóközleményében nem csupán a Gulf Oil érkezését jelentette be. Három másik új, egyaránt amerikai partnerét is méltatta. A Stephens befektetési bankot, a PureStream pénzügyi vállalatot és a Michelob ULTRA sörmárkát. A csapatfőnök, Jost Capito a szezon végeztével hirtelen távozott, de a Williams a Mercedes stratégiai igazgatóját, James Vowles-t nevezhette ki a posztra, aki arra készül, hogy első szezonját töltse csapatfőnökként a Forma-1-ben.

Albon a 2022-es, impozáns visszatérő év után kezdi meg a második szezonját a csapattal. Új csapattársat kap. Sargeant első évét töltheti majd az F1-ben. Ő lesz az F1 első amerikai pilótája Alexander Rossi óta.