Valtteri Bottas a Williams csapattal debütált az F1-ben. Elárulta, hogy karrierje elején evészavarokkal küszködött. Szerette volna megtapasztalni a fizikai, lelki fájdalmat is.

Bottas 2013-ban debütált az F1-ben. A Williams csapatnál debütált. Előző évben tartalékos szerepet tölthetett be. Ez nagy ugrás volt a finn számára.

A finn pilóta 2011-ben megnyerte a GP3-as bajnoki címet, kihagyva a Forma-2-t. Hamar az F1 rajtrácsán találta magát. Ennek megvolt az ára is. Túl keményen dolgozott. Bottas „túlsúlyos” volt és fogynia kellett.

„A fizikai és lelki fájdalomra edzettem. Egy idő után már nem tudtam kordában tartani. Függővé váltam. Hivatalosan nem diagnosztizáltak étkezési rendellenességet, de tudom, az volt. Nem volt túl egészséges. A legjobb akartam lenni, és úgy gondoltam, ezt meg kell tennem. A csapat azt mondta, hogy 68 kilónak kell lennem. Én 73 voltam. Mindent meg kell azért tenni, hogy fogyjak. Akkoriban nem volt más életem. Az F1 volt a mindenem. Nem én vagyok az egyetlen, akinek néha nehéz a dolga.”- árulta el Valtteri Bottas.