Lewis Hamilton mindig is az egyik legnagyobb harcosa a szólásszabadságnak. Sokszor kifejtette már véleményét egyes társadalmi ügyekkel kapcsolatban. A hétszeres bajnok most az FIA szabályaival nem ért egyet.

Lewis Hamilton nemcsak a versenypályákon mutatott teljesítményével vívja ki rendre a Forma-1-rajongók figyelmét. A hétszeres bajnok többször elmondta már véleményét kényes politikai vagy társadalmi témákban. Többek között az ő kezdeményezésére térdeltek le hosszú időn keresztül az F1 tagjai a versenyhétvégék során. Az egyenlőség melletti kiállásra szerette volna felhívni a figyelmet.

Az FIA viszont úgy döntött, hogy megpróbálja kiszorítani az F1 közegéből a sporton kívüli dolgokat. Részben az egyes megnyilvánulások negatív következményei miatt. Hamilton azonban a Svájci UBS Bank-nak egy videóban elárulta, ez nem fogja őt visszatartani. A hétszeres bajnok a következőket mondta:

„Úgy gondolom, hogy ez részben beleivódott a személyiségembe. Soha nem voltam jó abban, hogy betartsam a szabályokat. Ha valaki azt mondja nekem, hogy nem tehetek meg valamit, akkor arra törekedtem, bebizonyítsam, tévednek. A célom az, hogy ez a jövőben megváltozzon. Úgy gondolom, hogy a sokszínű csapat bizonyítottan jobb egy szervezet számára. Több a jó ötlet, a kreativitás, és azt mutatják, hogy a csapatok teljesítménye is jobb, ha sokszínűbbek.”- árulta el Lewis Hamilton.