Valtteri Bottas öt szezont töltött a Mercedesnél. Minden évben megpróbálta legyőzni csapattársát, Lewis Hamilton-t. A finn elismerte, hogy csak az utolsó szezonban fogadta el, hogy a brit jobb nála.

Bottas 2017-ben csatlakozott a Mercedeshez, miután Hamilton bajnoki győztes csapattársa, Nico Rosberg váratlanul visszavonult. Az első évében azt hitte, hogy Rosberg után ő is megküzdhet a hétszeres bajnokkal. Bízott abban, hogy legyőzni és megszerzi a bajnoki címet. Hamilton minden évben megnyerte a bajnokságot. Bottas elismerte, hogy kimerítő volt a Mercedesnél töltött öt szezon.

„Egy ilyen versengő természetet nehéz volt elfogadni. Csak az utolsó évben tudtam elfogadni, hogy Lewis Hamilton jobb versenyző. „Mindig azon gondolkodtam, hogyan tudnám legyőzni őt és megnyerni a világbajnokságot. Elég fárasztó öt év volt. Mindent azonnal meg akartam nyerni. Mikor ez nem sikerült, nehéz volt elfogadni.”- árulta el Valtteri Bottas.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

A finn a 2021-es szezon végén hagyta el a Mercedest. abban az évben Hamilton elveszítette a bajnoki címet. Max Verstappen örülhetett az Abu Dhabi Nagydíj után. Toto Wolff szerint azzal, hogy Bottas távozott a Mercedestől, lekerült a válláról egy nagyobb nyomás. A Mercedes csapatfőnöke korábban a következőket mondta:

„Úgy gondolom, hogy Valtteri jókor hagyta el a Mercedest. Teljesen más lett, mióta az Alfa-nál versenyez. Mikor találkozunk nekem is jobban örül. Óriási nyomás nehezedett rá, és nem akart másodhegedűs lenni.”- árulta el korábban Toto Wolff.