Egy héttel ezelőtt a Ferrari beindította az idei versenygépének motorját. Ma, azaz kedden délután a 2023-as autó nevét is nyilvánosságra hozták.

Egy hét múlva mutatják be a Ferrari idei versenygépét. A bemutató előtt a maranelloi csapat úgy döntött, hogy nem várják meg azt az alkalmat, és már hamarabb felfedik, hogyan fogják nevezni a korábban csak a 675-ös kódnéven futó masinát.

A Ferrariról tudjuk, hogy nem feltétlenül az egyértelmű és jól követhető megnevezések hívei. Az évek során már szinte mindenféle változattal találkozhattunk. Pár napja azonban már mi is beszámoltunk arról, hogy az idei autójuk talán egy könnyebben megjegyezhető nevet kap.

A Charles Leclerc és Carlos Sainz által vezetett 2023-as autót SF-23-ra keresztelte a Ferrari. Az olasz csapat nyilván arra utal, hogy a 2023-as év az ő évük lesz. Egyébként a csapat történetében a nyolcadik olyan masina, amely megkapta az SF-előtagot.

Tavaly, amikor már a 75. évfordulót ünnepelték. Az autó az F1-75 nevet kapta. 2019-ben magát a márkát ünnepelték az SF90-nel. 2020-ban pedig a csapat 1000. versenyét az SF1000-rel, amely a mugellói Toszkán Nagydíjra különleges festést is kapott. Idén semmilyen évfordulót nem ünnepel a Ferrari. Ezért is a viszonylag egyszerűbb és egyértelműbb névválasztás. Az SF-23-at tehát egy hét múlva, vagyis február 14-én fogják majd bemutatni Maranellóban. A hírt a PlanetF1 jóvoltából közölhettük.