Az Alfa Romeo az első F1-es csapat, akik bemutatták az 2023-as autójukat. Nemcsak annak festését. Valtteri Bottas-nak nagyon tetszett az, amit eddig látott az autóból.

Az Alfa Romeo kedden, 10 órakor mutatta be a 2023-as versenygépét. Az első F1-es csapat, mely nemcsak az idei festést mutatta be, hanem magát az autót. Valtteri Bottas szerint lenyűgöző lett a 2023-as Alfa Romeo, mely a C43-as kódjelet kapta. Bottas és csapattársa, Zhou Guanyu egy zürichi rendezvényen rántotta le a leplet az idei Afáról. Bottas a következőket mondta:

„„Végre megérkezett a C43. Alig várom, hogy pályára vihessem. Nagyon tetszik az új festés. Szerintem lenyűgöző és nagy fejlődés a tavalyihoz képest. Érdekes volt az első szezonom a csapattal. Együtt komoly előrelépést értünk el. Most már csak ezt az irányt kell követnünk. Felfelé, magasabbra. Nyilvánvalóan van még tennivaló, és van még mit javítani. Van még min dolgozunk. Biztos vagyok abban, hogy minden adott egy jó eredmény eléréséhez. Alig várom, hogy újra versenyezzünk. Teljesen fel vagyok pörögve. Alig várom, hogy elkezdődjön a szezon.”- árulta el Valtteri Bottas.