Zhou Guanyu második szezonját tölti idén az F1-ben. A kínai pilóta szeretne idén bekerülni a legjobb hat közé. Az Alfa Romeo pilótája az első évéről is beszélt.

2022-ben a kínai pilóta volt az egyetlen újonc a rajtrácson. Más csapatok nem változtattak a pilótafelállásukon. Zhou az Alfa Romeo-val állhatott rajthoz. A debütáló szezonja alatt összesen hat pontot szerzett. A svájci csapat versenygépei nem voltak túl megbízhatóak.

Kedden az Alfa Romeo bemutatta az idei versenygépét. Zhou-t megkérdezték, hogy milyen célokat tűzött ki a 2023-as szezonra. A kínai pilóta az első hatba szeretne bejutni.

„Többször visszagondoltam az első évemre. Voltak csúcs és mélypontok is. Úgy gondolom, hogy több, különböző helyzetet meg tudtam oldani. Szereztem pontot a csapatnak. Úgyhogy elmondhatom, nagyon elégedett vagyok azzal, amit az első szezonomban elértünk. Az idei évre vonatkozó elvárások határozottan magasabbak. Az újonc szezonból minden tapasztalatot átviszek 2023-ba. Az a célom, hogy még egy lépéssel feljebb lépjek és kamatoztassam a tudásom. Idén több pontot szeretnék gyűjteni, mint tavaly. 2022-ben a legjobb helyezésem egy nyolcadik volt. Idén szeretnék bejutni az első hatba.”- árulta el Zhou Guanyu.