Az Alfa Romeo kedden Zürichben bemutatta be a 2023-as autóját. Eközben a Mercedes és az Aston Martin Jerez-be költözött és két napig teszteltek. A Pirelli gumitesztjén vett részt Alonso és a Mercedes.

A hosszú téli szünet után most már egyértelmű jeleit látjuk annak, hogy felébredt a Forma–1 világa. Kedden az Alfa Romeo bemutatta az „első igazi” 2023-as autó. A Haas, a Red Bull és a Williams inkább a partnerek és az új fényezés prezentálására összpontosított. Eközben a Mercedes és az Aston Martin is pályára vitte a tavalyi versenygépét.

A két alakulat a Pirelli téli tesztsorozatának részeként a spanyolországi Jerezben rótta kedden és szerdán is a köröket, mégpedig aktív versenyzőivel. A kétnapos gyakorláson két világbajnok, Lewis Hamilton és Fernando Alonso is autóba ülhet. Természetesen a csapattársak is lehetőséget kapnak. George Russell és Lance Stroll is pályára gurulhat. Szerdán, azaz ma Hamilton és Alonso ülhetett autóba.

A 2023-as prototípusokat futtató Pirelli mellett a csapatoknak is hasznos lesz. Alonso ugyanis most ülhet másodszor egy Aston Martin volánja mögé, vagyis hasznos rutint gyűjthet a tesztkorlátozások korában. A Mercedes pedig „lerázhat a rozsdát” a szünet után. Alonso számára egyébként a teszt szép emlékeket idézhet fel. Hosszú pályafutása során ugyanis pont az andalúziai pályán vezethetett először Forma–1-es autót. A kétszeres világbajnok 2005-ben és 2006-ban ért fel a csúcsra. 1999 decemberében kapott lehetőséget a Minarditól az aktuális királykategóriás autó tesztelésére.