Daniel Ricciardo szerződését felbontották. A 2023-as szezonban nem lesz az F1 rajtrácsán. A Red Bull tartalékosa lett. Az ausztrál azonban elárulta, hogy van két helyszín, amit semmi pénzért sem hagyna ki.

Daniel Ricciardo hosszú évek után először nem lesz ott az F1 rajtrácsán. Az ausztrál pilótának a McLarennél eltöltött két év után mennie kellett. Úgy döntött, hogy kivesz egy kisebb szünetet.

Az ausztrál pilóta még mindig odavan az F1-ért. Most arról kérdezték Ricciardo-t, hogy mely helyszínek állnak hozzá a legközelebb. Ricciardo két pályát is kiemelt, ahova bármikor szívesen visszatérne.

„Ami a vezetési élményt illeti, azt hiszem, Monaco a koronaékszerünk. Ez egy alapmű, és megnyerni azt elképesztően nagy presztízsű. Elbűvölő. Azt mondanám, ha az F1-re gondolsz, akkor a Monacói Nagydíj jut eszedbe. Rajongóként még Amerikát mondanám. Imádom Austint, az nagyon szórakoztató. A barbecue, a zene… egyszerűen sajátos a hangulata, és szerintem ez igazán különleges. Szóval nem ez az egyetlen. Az biztos, hogy ez az egyik hely, ahova szeretek járni, és valószínűleg a jövőben is oda is ki fogok nézni, csak mint rajongó.”-árulta el Ricciardo a The Late Show With Stephen Colbert című műsorban.