Mint minden szezon előtt csak találgatni tudjuk, hogy ki, hol tart. Az erőviszonyokat meg sem lehet jósolni. Max Verstappen a riválisok esélyeit latolgatta.

Lewis Hamilton és a Mercedes versenyképessége attól függ, hogy a Brackley-csapat megértette-e a 2022-es problémáit. Legalábbis Max Verstappen szerint.

A holland Red Bull pilóta uralta a 2022-es szezont. 22 futamból 15 versenyt megnyert. Így megszerezte második F1-es bajnoki címét. Összesen 454 pontot szerzett, ami szintén rekordnak számít.

A Red Bull pilótájának 2021-es fő riválisa, Lewis Hamilton hosszú pályafutása legrosszabb szezonján volt túl. Az egyéni bajnokságban a hatodik helyen zárt. Egy futamot sem tudott nyerni. Pole-t sem szerzett. A Mercedes azt állítja, hogy idén ismét harcba szállnak majd a bajnoki címért. Verstappen szerint ezt még nem lehet így kijelenteni.

„”Nehéz megmondani, hogy hol lesz a Mercedes. Tavaly év végén úgy tűnt javult a teljesítményük. Néha viszont rosszabbul teljesítettek. Nem tudom megmondani, hogy hol tartanak, mert nem vagyok a Mercedes csapat tagja. Idén kiderül, hogy tanultak-e valamit a tavalyi hibákból és megértették-e azokat. Biztosan ők lesznek a fő riválisok, de szerintem a Ferrari is erős lesz. Nehéz megmondani, hogy mennyire erős. A Mercedes az elmúlt néhány évben megmutatta, hogy mennyire erősek. Én viszont bízom a Red Bull embereiben. Abban, hogy erős autót építettek. Remélem erős csomaggal szállunk szembe velük. Csapatként keményen fogunk dolgozni. Csak az idő dönti el, hogy harcba leszünk-e a bajnoki címért. Ha versenyképes autónk van, akkor ezek megtörténhetnek. Számunkra most sokkal fontosabb az, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az autó versenyképes, jól működik és gyors.”- árulta el Max Verstappen.