Egyes svájci információk szerint bűnügyi következményei lehetnek annak, hogy megmutatta új névadó szponzorát az Alfa Romeo. A helyi törvények alapján erre nem kerülhetett volna sor.

A napokban derült ki, hogy az online kaszinó és sportfogadási platform, a Stake lesz az Alfa Romeo új névadó szponzora. A hírek szerint pedig nem kevesebb, mint 100 millió dollárt fizet a cég a svájci-olasz alakulatnak a 2023 és 2025 közötti időszakra.

Ez pénzügyileg jövedelmező az istálló számára. Viszont a csapat máris bajba kerülhet a névadó szponzor miatt. A svájci Blick szerint „bűnügyi következménye” lehet annak, hogy megjelentették a Stake-et a C43-as bemutatójának. Svájcban ugyanis tilos a szerencsejáték reklámozása. Kivéve azon vállalatok számára, amelyeknek Svájcban van a székhelyük és Svájcban is fizetnek adót. A Stake székhelye viszont nem Svájcban van. A Sauber-csoport ugyanakkor úgy véli, hogy mindent a törvényeknek megfelelően tettek. A Blick szerint így reagált a Sauber:

„A Stake megerősítette számunkra, hogy a cég nem célozza meg a szerencsejátékaival a svájci piacot. A domaint blokkolták Svájcban, és további intézkedéseket is meghoznak, hogy a svájci felhasználók ne férhessenek hozzá a Stake szolgáltatásaihoz. Csapatként mindig az összes helyi szabálynak, illetve az FIA szabályzatának megfelelően járunk el.”-áll a közleményben.