Romain Grosjeant nem zavarja, hogy sok szurkoló, különösen az Egyesült Államokban, Forma-1-es pályafutása egyetlen incidensről emlékeznek csak rá.

A 2020. november 27-ei dátum örökre meghatározó lesz Romain Grosjean és családja életében. A francia versenyző aznap 29 másodpercet töltött a pokolban, majd onnan kiszállva újjászületett. A Bahreini Nagydíj rajtját követően a pálya 3-as kanyarjánál vágott hirtelen jobbra, jobb hátsó kereke összeütközött Danyiil Kvjat Alpha Taurijának bal elsőjével, majd a Haas-autó a pálya szélénél lévő szalagkorlátnak csapódott. A gépet a korlát egyik tartóoszlopa kettévágta, a roncsot pedig hatalmas tűzgolyó tüntette el. Grosjean az elfordult roncsból csak többszöri próbálkozásra tudott kiszállni, de túlélte, sőt, két égett kézzel megúszta a történteket.A 179 nagydíjon való indulást, 10 dobogós helyezést ért el. A nevéhez egy leggyorsabb kör is társul. A francia pilóta szerint nevetséges, hogy az új F1 szurkolók csak a baleset miatt emlékeznek rá. Arra a kérdésre, hogy ez zavarja-e, azt mondta a GQ -nak:

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Nem, nem érdekel. Ez a karrierem része; az életem része. Különösen az Egyesült Államokban, mivel a közönség nagyon új a Forma-1-ben, sokan emlékeznek arra a balesetre. Majdnem három futamot nyertem a Forma-1-ben, és ez soha nem szerencsével. Nem láttak a pódiumon 2012 és 2013-ban. Elég vicces. Találkoztam néhány emberrel, akik a Lotus-os korszakomból ismernek. Azt mondták, hogy régóta követik a karrierem. Vannak viszont olyanok, akik csak a Netflixen látták a Drive to Survive-t. Beszélnek Guenther Steinerről, és megkérdezik, hogy van a való életben, és persze a balesetről. Azt hiszem, a baleset egyike azoknak a dolgoknak, amelyek rányomták bélyegét a karrieremre. Szinte minden tv mutatta. Tehát igen, a baleset határozottan a karrierem, az életem része. A bal kezemen van egy heg, ami már ott is marad. Én ez csak az utam részének tekintem, mint az elért eredményeimet is. Ez a heg csak örökség, ami jól végződött.”- kezdte Romain Grosjean. Lát-e utat vissza az F1-be? Erre így válaszolt:

„Azt tanultam tavaly, hogy soha ne mondd, hogy soha. Megmondtam a feleségemnek, hogy soha nem fogok az Egyesült Államokban élni, és soha nem fogok amerikai sorozatban versenyezni, és soha nem fogok Indy 500-at megtenni. Már háromat megcsináltam. Szóval azt hiszem, ez csak: Soha nem tudhatod, milyen lesz a jövő. Most élvezem az IndyCar-t. Az biztos, hogy a Forma-1 továbbra is a motorsport csúcsa. Ha olyan csapatba hívnának, ami nyer, akkor igen. Ha Andrettinek sikerül bejutnia az F1-be, nagyon sok munkája lesz. Ugyanúgy, mint annak idején a Haas-nak is volt. Jelenleg azt mondanám, hogy szívesebben maradok az IndyCarban, de nem lehet tudni.”- árulta el a francia pilóta.