Sergio Pereznek mindent meg kell tennie, hogy legyőzze csapattársát, Max Verstappent és megnyerje a bajnoki címet. Ezt mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Sergio Perez 2021-ben csatlakozott a Red Bull-hoz. Pedig úgy tűnt, hogy a Racing Point-ból való távozása után véget ér az F1-es karrierje. Azon kapta magát, hogy Max Verstappen mellett kell bizonyítania. A 2021-es évében nem tudta felvenni a versenyt a hollanddal. Másodhegedűs volt. Segített Verstappen-nek megszereznie első bajnoki címét.

A 2022-es év már nehezebb volt számára. Verstappen egyáltalán nem segített neki. Csapattársa 15 futamot nyert és megnyerte a bajnoki címet. Perez csak két versenyt nyert és harmadik lett az egyéni pontversenyben. A mexikói pilóta „pontosan tudja, mit várnak el tőle” a Red Bull csapatától. Christian Horner szerint Perez-nek le kell győznie Verstappen-t.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Szerintem Checo pontosan tudja, mit várnak el tőle. Úgy gondolom, hogy Max Verstappen csapattársnak lenni, elég ijesztő lehetőség minden versenyző számára. Szerintem Checo jól vette az akadályokat. Ez szerves része volt annak, hogy megnyertük a konstruktőri bajnokságot. Tavaly harmadik lett az egyéni bajnokságban. Két futamot nyert. Sokat fejlődött mióta velünk áll rajthoz. Checónak erre kell törekednie, hogy legyőzze Max-ot, mivel ő a regnáló világbajnok. Mi másért versenyezne? Azt hiszem, hogy a szezon során Max-nak nagyobb esélye lesz a bajnoki címre. Checónak is megvan a képessége, hogy harcba szálljon a világbajnoki címért. Mindkét versenyzőre szükségünk van arra, hogy jól teljesítsünk a konstruktőri bajnokságban.