A Red Bull a Forddal kötött partneri szerződést. 2026-tól már nem dolgoznak együtt a Hondával. A japánok viszont szeretnének az F1-ben maradni. A hírek szerint a Mclaren már fel is vette a kapcsolatot a japán gyártóval.

A brit csapat két alkalommal is dolgozott már együtt a Hondával. Az első alkalomra 1980-as évek végén került sor. Akkor Alain Prost és Ayrton Senna küzdött a bajnoki címért. A McLaren és a Honda együtt négy egymás utáni konstruktőri bajnokságot nyert. Az 1991-es bajnokságban is a második lett. Csak a Williams tudta őket legyőzni, akik a Renault motort használták.

A második alkalomra 2015-ben került sor. A Honda motor teljesítménye gyenge volt. A Mclaren és a Honda között felbontották a szerződést. A japánok a Red Bull-al kötöttek partneri szerződést, ami már gyümölcsözőbb volt. A bikák viszont 2026-ban már nem tartanak igényt a Honda szolgálataira. A japánok szeretnének az F1-ben maradni, de nincs még csapat, akikkel rajthoz állhatnának. Egyes hírek szerint a Mclaren fel is vettel a kapcsolatot a Honda-val.

Az FIA megerősítette, hogy hat beszállító szeretne rajthoz állni a 2026-as szezonban. A Honda az egyetlen, akinek nincs még olyan „partnere”, akinek szállíthatna erőforrást. Scott Mitchell-Malm szerint a Mclaren és a Honda közötti tárgyalások korai fázisban vannak. A wokingiak vezérigazgatója korábban azt nyilatkozta, hogy elégedettek a Mercedesszel kötött jelenlegi megállapodással.

„Nyilvánvalóan előnyökkel jár, ha egy olyan motorral állunk rajthoz, amiről már sok az információ. Nagyon elégedettek vagyunk a Mercedesszel. Hiszek abban, hogy egy megvásárolt motorral is lehet bajnoki címet nyerni. A mi autónk motorja nem különbözik Lewis autójának motorjától. Szerintem a motorok teljesen egyformák. Hosszú távú szerződésünk van a Mercedesszel, nagyon elégedettek vagyunk az együttműködéssel. Nem gondolkodunk még a 2026-os éven.”- árulta el korábban Zak Brown. Lehet azóta megváltozott a véleménye? Azt csak az idő dönti el.