Az Alfa Romeo volt az első F1-es csapat, akik Barcelonában pályára vitték a 2023-as versenygépüket. Egy másik csapat is elhagyta a bokszutcát. A Red Bull is pályára gurult.

A barcelonai pálya az Alfa Romeo bejáratásától volt hangos. A Red Bull is úgy döntött, itt az ideje pályára vinni a 2023-as autóját, az RB19-et, és ha már így történt, egy rövid videót is közöltek róla. A bikák Silverstone-ban tették meg az első kilométereket a New Yorkban be nem mutatott autóval. erről egy videó is készült. Igaz, ebből sok minden nem derül ki. A csapat ügyelt arra, hogy szinte semmit se lássunk az elszáguldó autóból, így legfeljebb annak hangját élvezhetjük. Így az sem derült ki, ki ült a volánnál, bár ha tippelnünk kéne, akkor vélhetően a bajnoki címvédő, Max Verstappen lehetett az. Filmes napot tartottak.

Az ilyen bejáratásokra szolgáló filmes napokról azt kell tudni, hogy a csapatok csak bemutatógumikat használhatnak és maximum 100 kilométert tehetnek meg. Az autó teljesítményének felmérésére még nem elég, de az alapvető rendszerek ellenőrzésére és az elsődleges visszajelzések begyűjtésére igen.