Sokan meglepődtek, mikor Fernando Alonso bejelentette, elhagyja az Alpine-t. Az Aston Martin csapathoz szerződött. A spanyol bajnok elmagyarázta, hogy miért döntött így.

Alonso két évre hátat fordított hátat az F1-nek. Semmit veszített a motivációjából. 2021-ben tért vissza az F1-be. Az Alpine csapattal állhatott rajthoz. A spanyol bajnok szeretne még bajknoki címet nyerni a száguldó cirkuszban. Eddig azonban ettől messze volt. Májusban lesz egy évtizede annak, hogy Alonso utoljára nyert F1-es futamot. Annak ellenére, hogy a Mclaren-t legyőzték az Alpine-al, Alonso csalódott volt a szezon végén. Több alkalommal esett ki a versenyből műszaki probléma miatt. Idén már az Aston Martin-al áll majd rajthoz. Miért döntött úgy Alonso, hogy az Aston Martin-hoz igazol?

„Az Aston Martin megteszi a szükséges lépéseket a győzelem érdekében. A csapat eltökélt szándéka, hogy bajnoki esélyes legyen, és mindent megtesz, hogy odaérjen. Ez az ambíció minden versenyző számára vonzó. Látod az összes beruházást, az új gyárat, tehetségek csatlakoznak a csapathoz. Ott van az Aston Martin név. A motorsport és az autóipar ikonikus márkája. Mindig is az lesz. Nagyon büszke vagyok arra, hogy megírhatom a következő fejezetet a márka történetében. Számomra ez egy különleges lehetőség. Fizikailag és mentálisan is készültem erre a kihívásra, és ezt a projektet jónak látom. Csak idő kérdése, hogy az Aston Martin mikor nyer versenyeket és bajnokságokat.”- árulta el Fernando Alonso.