Fernando Alonso a kétezres évek elején sokat harcolt Michael Schumacher-el. A kétszeres bajnok méltatta a német legendát. Elárulta azt is, hogy mit tisztelt benne.

Schumacher az a pilóta volt, aki a 2000-es évek elején meghatározta és dominálta az F1-et. 2000 és 2004 között zsinórban öt címet nyert. Alonso 20105-ben törte meg ezt a sorozatot. 2006-ban a Scuderia újra formába lendült, Schumacher pedig az új világbajnok Alonso-val küzdött. Úgy küzdöttek, mint Hamilton Verstappen-el 2021-ben. Végül Alonso került ki győztesen. Schumacher pedig visszavonult, de pár évvel később még visszatért. Alonso szerint Schumacher nagyon kitartó volt.

„Michaelnek nem voltak rossz napjai. Sosem teljesített alul. Ez nyűgözött le a legjobban, amikor az F1-be kerültem. Különösen akkor, mikor a bajnoki címért harcoltunk. A pályafutásom során és a különböző kategóriákban a riválisaimnak voltak rossz napjai. Ezeken a napokon én több pontot tudtam szerezni. Michaelnél ez nem történt meg. Ő és a Ferrari nagy részben verhetetlenek voltak. Még akkor is, ha az autó, a gumik vagy bármi más nem működött. Michael akkor is a második vagy a harmadik helyen végzett. Még egy rossz szabadedzés vagy egy rossz kvalifikáció után is vasárnap a dobogón láthattad Michaelt. Megvolt benne ez a szívósság. Kihasznált minden lehetőséget. Maxumializálta a károkat. Elszántsága kiemelkedő volt.”- árulta el Fernando Alonso.