Mick Schumacher a Mercedes hivatalos teszt- és tartalékpilótája. A német csapat elárulta, hogy a hétszeres bajnok fiát nem tervezik autóba ültetni a szezon előtti teszteken.

Mick Schumacher két évet töltött a Haas csapatnál. 2023-ra nem kapott lehetőséget. Nem lesz ott a rajtrácson. Így a német pilóta csak tartalékos szerepet kapott. Úgy tűnik, hogy a szezon előtti teszteken nem ülhet majd autóba. Még várnia kell arra, hogy vezethesse a W14-es versenygépet.

A szezon előtti teszt csak három napig tart. Így a Mercedes azt szeretné, ha Lewis Hamilton és George Russell a lehető legtöbb kört tenné meg a W14-es autóval. Toto Wolff a Sport Bildnek elmondta: „Tudjuk, hogy két éves F1-es tapasztalattal rendelkezik. Rövid időn belül autóba kell ültetnünk. Fel kell készülnünk arra is, ha Lewis-t vagy George-t helyettesíteni kell. Már két éve szerepel a Forma-1-ben, ismeri a gumiabroncsokat és a jelenlegi generációs autók nehézségeit. Mick fiatal és sokat segít majd nekünk.”- árulta el a Mercedes csapatfőnöke.