A Red Bull 2021-ben bajnoki címet szerzett a Hondával. A szezon végén a japán gyártó kivonult az F1-ből. A Honda nem tudta eldönteni, hogy maradjon vagy térjen vissza a sportágba. Így a Red Bull a 2025-ös szezon végén végleg elköszön a japán gyártótól.

A Honda 2020-ban bejelentette, hogy a 2021-es bajnokság lesz az utolsó az F1-ben. Az F1-es csapatok viszont elfogadták azt, hogy 20225-ig nem lehet az erőforrást fejleszteni. A Red Bull úgy döntött, hogy nem köt partneri szerződést egy gyártóval sem. Így létrehozták a Red Bull Powertrains részleget. A Honda azonban továbbra is segíti a Red Bullt. Segíteni is fogja az osztrák csapatot 2025-ig. 2026-ben viszont szerettek volna újra visszatérni. Nem tudták határozottan eldönteni, hogy kiszállnak vagy maradnak az F1-ben. Így az útjaik elválnak. Christijan Albers szerint a ‘válás’ oka a Honda „határozatlansága” miatt történt.

„Azt hiszem, belefáradtak a tárgyalásokba. A Honda annyira határozatlan volt. A Honda úgy döntött, hogy elhagyja az F1-et. Most újra vissza akarnak térni. Azt hiszem, hogy a Red Bull-nak ebből lett elege.”- árulta el Christijan Albers egykori F1-es pilóta, aki az F1 szakértője.