Az AlphaTauri az ötödik F1-es csapat, aki bemutatta a 2023-as autó festését. A Red Bull-hoz hasonlóan New York-ban került sor az autó leleplezésre.

Az olasz csapat az ötödikként mutatta be az idei autót festését. A AT04-re keresztelt autó alap színe továbbra is a kék fehér maradt. Új szponzorok miatt egy kis piros szín is került az autóra.

A faenzai alakulat a 18. szezonját kezdni majd el a Red Bull partnercsapataként. Harmadikat pedig a Scuderia AlphaTauri néven. New Yorkban csak az autó idei festését mutatták be. A bahreini teszt előtt minden bizonnyal tartanak majd egy forgatási napot is, ahol láthatjuk majd a 2023-as autót is.

A csapat pilótafelállásában egy kis változás is történt. Yuki Tsunoda a harmadik szezonját kezdi majd el az olasz csapattal. Csapattársa Nyck de Vries lesz. Franz Tost az idei autóról beszélt:

„A sebességváltón és a hátsó felfüggesztés és pár alkatrészén kívül ez egy teljesen új autó. Tavaly kicsit szenvedtünk a teljesítménnyel és egyes problémával. A költségplafon miatt nem tudtunk mindent megváltoztatni, amit szerettünk volna. Mindent beleraktunk az AT04-be, az új autóba. Az eddigi számok azt mutatják, hogy jó irányba haladunk, de majd a stopper mindent eldönt.”- árulta el Franz Tost.