Minden évben kíváncsiak vagyunk arra, hogy ki lehet az adott szezon meglepetés csapata. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint idén az Aston Martin okozhat meglepetéseket.

A Red Bull a 2022-es dominanciája után egyértelműen a legesélyesebbként várhatja a 2023-as szezont. Max Verstappen tavaly négy futammal a szezon vége előtt megnyerte a második bajnoki címét. A Red Bull 2013 óta először nyert meg a konstruktőri bajnokságot. A riválisok most arra törekszenek, hogy letaszítsák a trónról a Red Bull-t. Továbbra is a Ferrari és a Mercedes lehet a fő riválisuk. De a többi csapat közül okozhat bárki meglepetést?

Az Alpine tűnik a legesélyesebbnek, hiszen a 2022-ben ők voltak a középmezőny a legerősebbek. Az év során fejlesztették az autót és javult a teljesítményük. Christian Horner szerint az Aston Martin csapatra is oda kell figyelni. Sebestian Vettel helyét Fernando Alonso vette át. A szünetben azt hangoztatták, hogy nagy fejlődést értek el.

„Soha nem tudhatod, de az Alpine a tavalyi szezon második felében szépen fejlődött. Az Aston Martin-tól folyamatosan nagy számokat mondanak. Szóval, nem lehet tudni, hogy mi lesz az erősorrend. Talán a Mclaren is javulni fog. Csodálatos szezonunk volt 2022-ben. Gondoljunk vissza mit hoztunk össze. 17 futamot nyertünk meg. Két sprintfutamot is. Megnyertük az egyéni és a konstruktőri címet is. Ha ennek csak a felét teljesítjük idén, akkor bajnok lehetünk. Természetesen a Ferrarinak tavaly nagyon jó autója volt, idén keményen küzdenek majd. Abban is biztos vagyok, hogy a Mercedes is javulni fog. A riválisok nagyon erősek lesznek. Melyikük jelenti majd a legnagyobb veszélyt? Szerintem mindketten erősek lesznek. Nem szabad egyiküket sem alábecsülni. Nekünk csak magunkra kell koncentrálnunk. A csapat keményen dolgozott a téli hónapokban. Remélhetőleg az RB18-ban meglevő összes pozitívumot felhasználjuk.”- árulta el Christian Horner.