Guenther Steiner, a Haas F1-es csapatfőnöke szerint pár évvel ezelőtt több csapatot is meg lehetett venni. Nem kellett senkinek és a kis csapatok megszűntek. Most mindenki F1-es csapat akar.

Az F1-es csapatok nem igazán szeretnék, ha 10-nél több csapat állnak a rajtrácson. Az F1Hírek úgy tudja, hogy a McLaren és az Alpine támogatja csak a bővítést és az Andetti csapat csatlakozást. . Andretti idén januárban felfedte, hogy az amerikai General Motors autógyártó mellett, a Cadillac luxusmárkájával együtt csatlakozik az F1-hez. Stefano Domenicali sem tartotta jó ötletnek az F1 létszámának bővítését. A Sky Sports F1- nek nyilatkozva a Haas csapatfőnöke megerősítette, hogy a Haas ezt nem támogatja.

„Mi ebben a pozitívum? Csak kockázattal jár. Semmi hasznunk belőle. Öt évvel ezelőtt semmiért vehettél csapatokat. Most hirtelen mindenki csapatot akar. De nagyon szeretnének csatlakozni. Az F1-ben lévő 10 csapat pénzügyileg stabil lábakon áll. Jelenleg nagyon jó a környezet. Senki sem küszködik. Ha csatlakozna egy 11. csapat és kicsit megszorulnak, vagy valami ilyesmi, akkor mások is a túlélésért küzdhetnének.”- jelentette ki Guenther Steiner.