Korábbi hírek szerint a Ferrari jó pár lóerőt talált a téli szünetben. Most a Mercedes háza tájáról is hasonló pletykák érkeztek. A hírek szerint a német csapat motorja erősebb lesz 2023-ban.

A Forma-1 motorgyártói nem hajthatnak végre változtatásokat az erőforrásokon. A megbízhatóságon javíthatnak. Egyes pletykák szerint a Ferrari ezt kihasználva 30 LE-t talált.

A Mercedes állítólag megbízhatóság révén is javult. A Formu1a.uno jelentése szerint „Brackley-ből olyan pletykák érkeznek, hogy a német motor is kétszámjeggyel jobban tud majd teljesíteni.

Korábban a Mercedes óva intett mindenkit. Az elvárások legyenek reálisak. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke ennek ellenére is bizakodó. Az osztrák szakember a következőket mondta:

„Ha a teljesítményünk azon a szinten lesz, amelyet remélünk, akkor részesei lehetünk a bajnoki cím sorsának alakulásában. Szerintem ez jó kiindulópont lenne, de ne vegyük ezt készpénznek. Az is előfordulhat, hogy olyan szakadék van köztünk és a riválisok között, mint tavaly év végén. Úgy gondolom, hogy az autónkban és annak filozófiájában még annyi potenciál rejlik.”- árulta el Toto Wolff.

A brackley-i alakulat szerdán mutatja majd be a W14-es versenygépet, amivel 2023-ban rajthoz állnak majd. A Mercedes azonban az elmúlt hetekben néhány változtatást eszközölt az autó kialakításán.