A Ferrari egykori pilótája, Felipe Massa úgy véli, a csapatnak most már bajnoki címre méltó pilótái vannak. Charles Leclerc és Carlos Sainz erős páros.

A Ferrari 2007 óta nem nyert bajnoki címet. 2008-ban Felipe Massa állt ehhez nagyon közel. Ez volt az utolsó év, mikor a Ferrari konstruktőri címet tudott nyerni. 2022-ben újra harcban lehettek a vb címért. A szezon során viszont több hibát vétett a csapat és a pilóták is.

Massa pedig, aki nagy rajongója a Leclerc-Carlos Sainz pilótapárosnak. Úgy véli, mindkét versenyző meg tudná nyerni a világbajnokságot. Ha megkapják a megfelelő autót és Leclerc is megtanulja kezelni a rá nehezedő nyomást, akkor újra csúcsra érhet az olasz istálló. Massa a következőket mondta:

„Igazán kedvelem őket. Charles és Carlos esélyesek arra, hogy megnyerjék a bajnokságot. A Ferrari problémája nem a pilótákban keresendő. Charles megmutatta, hogy hogyan kell nyerni. Tavaly megfizette az árát, akárcsak az egész csapat. Voltak futamok, mikor hibáztak. Fontos lesz Fred-nak, hogy jó kapcsolatokat építsen ki a csapat minden tagjával és a vezetőséggel. Ami ellene játszik, az az idő. A maranellói csapat sok éve nem nyerte már a bajnoki címet. Így óriási nyomás nehezedik rájuk. Mindenki, aki dolgozott vele, jókat mondott róla. Rengeteg sikert ért el a motorsportban, és nagy tapasztalata van a csapatvezetésben. A Ferrari irányítása teljesen más, ebben az értelemben Fred számára is nagy változás.”- árulta el Felipe Massa.

Charles Leclercnek meg kell mutatnia kezelnie a rá heheződ nyomást. Ritkán voltak kételyek Leclerc tehetségével kapcsoltban. Tavaly volt pár olyan futam, mikor talán a rá nehezedő nyomás hatására hibázott. Leclerc még mindig nem bizonyította, hogy az utolsó fordulóig tartó bajnoki címharcban is higgadt marad a riválisokkal szemben. Idén ismét minden szem rá figyel majd. Leclerc idén képes lesz véget vetni a Ferrari rossz sorozatának?