Sebastian Vettel 2022 év végén vonult vissza. Hátat fordítva ezzel az F1-nek. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke és Vettel korábbi főnöke szerint a négyszeres bajnok még visszatérhet az F1-be, mint tanácsadó.

Sebastian Vettel a 2022-es szezon végén visszavonult. Rengeteg találgatás folyt afelől, hogy mit fog ezután csinálni. Vannak, akik visszavonulásuk után más kategóriákban indulnak. Például a 24 órás Le Mans-i versenyen vagy az Indy 500-on. Vettel azonban nem tudta megmondani, hogy idén mihez kezd. A pilóták szövetségében betöltött szerepe még mindig bizonytalan. Christian Horner úgy véli, nem fogjuk látni, hogy a német pilóta rendszeres munkát végez egy csapatnál.

„Nem hiszem, hogy Seb kilenctől ötig dolgozna, vagy az Egyesült Királyságba költözne. Azt hiszem, sok más dolog van az életében, amit szeretne megcsinálni és elérni. Most családjával tölti az időt és több ideje van. Sok olyan projektje van, amelyek iránt rendkívül elkötelezett. Az F1-ben voltak dolgok, amit ellentmondásosnak érzett. Talán visszatér majd tanácsadóként. Ez az a szerep, amit átvehet és hódolhat a szenvedélyének is.”- árulta el Christian Horner.