Lando Norris talán felülmúlta Daniel Ricciardo teljesítményét. A brit úgy véli, hogy néhány kulcsfontosságú változtatást kellett végrehajtania vezetési stílusában, hogy alkalmazkodjon az autóhoz.

Lando Norris elismeri, hogy 2022-ben alaposan át kellett alakítania vezetési stílusát. Úgy gondolja, hogy az autó a szezon elején jobban illett Daniel Ricciardo-hoz.

A brit pilóta jobban teljesített tavaly, mint Daniel Ricciardo. Norris azt mondja, hogy a csapat 2022-es Mclaren nem feltétlenül felelt meg a saját vezetési stílusának.

„Ezt az autót nem egyszerű vezetni. Vannak technikák és jellemzők, amelyeket meg kell próbálni megváltoztatni. A tavalyi szezon elején nem feküdt az autó a vezetési stílusomnak. Bizonyos szempontból hasonló dolgokkal küszködtünk, de a vezetés mód teljesen eltérő volt. Sokat kellett tanulnom. Daniel vezetési stílusával jobban lehetett vezetni azt az autót. Kényszerítenem kellett magamat arra, hogy változtassak a vezetési stílusomon. Úgy érzem, jó munkát végeztem, ahogy Calros is a Ferrarinál. Sokat panaszkodott a szezon elején, és sokat kellett dolgoznia, hogy alkalmazkodjon ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki belőle. Ez a pilóta feladata. Függetlenül attól, hogy milyen autóról van szó. Akár könnyen vezethető, akár nehezen vezethető az autó, a sofőr feladata, hogy kimenjen, alkalmazkodjon hozzá, és megértse, hogyan kell úgy vezetni, hogy gyors legyen. Ehhez viszont idő kell.”- árulta el Lando Norris a a The Race-nek.