Az Alpine A523 hivatalos megjelenése még várat magára. Ez nem akadályozta meg a csapatot abban, hogy az idei autójukat pályára vitték. Az Alpine Silverstone-ba járatta be a 2023-as versenygépet.

A Forma-1 szabályai szerint minden csapat évente két forgatási napot tarthat az aktuális autóval. Mind a két alkalommal 100 kilométert teljesíthetnek.

Februárban már több csapat megtartotta a forgatási napját. Az Alpine is így tett. Az Alpine közleményében megerősítette, hogy sikeresen abszolválták a forgatási napot Silverstone-ban. Esteban Ocon ülhetett délelőtt autóba. A francia pilóta kilenc kört teljesített. Délután Pierre Gasly is autóba ülhetett, aki 8 kört tett meg.

Nézd velünk élőben a Ferrari bemutatóját. 11:25 órakor várunk mindenkit.

A csapat megerősítette, hogy az A523-asban semmilyen probléma nem lépett fel. Zökkenőmentesen futott a szezon előtti tesztek előtt. Gasly a Red Bull testvércsapatáról, az AlphaTauriról váltott az Alpine-hoz. Gasly elárulta, hogy büszkén ült be az Alpine versenygépébe.

„Fantasztikus érzés újra vezetni. Különösen Alpine színekben. A forgatási nap arról szólt, hogy megismerjem az autót. NAgyon jól éreztem magam. Tudom, hogy a tél folyamán a csapatnál mindenki fáradhatatlanul dolgozott az autó fejlesztésén. Alig várom a csütörtöki bemutatót és a szezon előtti tesztelést is, ahol még többet megtudhatunk az autóról.”- árulta el Pierre Gasly. Esteban Ocon is nyilatkozott.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Csak akkor ébredsz rá, hogy mennyire hiányzik az F1, mikor visszatérsz a apályára. Megtiszteltetés volt vezetni ma az A523-at, és első kézből tapasztalhattam meg azt a kemény munkát és fejlesztést, ami ebben az autóba beleöltek. Nagy köszönet minden nőnek és férfinak a Viry és Enstone-ban, hogy elérkezhettünk ehhez a mérföldkőhöz és pályára vihettük az autót. Az első nap mindig emlékezetes. Örülök, hogy ez a nap simán ment.”- árulta el Esteban Ocon.