A Ferrari február 14-én mutatta be a 2023-as versenygépét. Rég láthattunk már olyan bemutatót, ami után rögtön pályárs ia viszik az aktuális autót. Charles Leclerc volt az, aki kigurulhatott a versenypályára.

A Ferrari autóbemutatóját óriási figyelem övezte. Megérte élőben követni az eseményeket az alakulat YouTube-csatornáján. Az új versenygép bemutatása után megjelentek a csapat pilótái, Charles Leclerc és Carlos Sainz. Nem kis meglepetésre mind a ketten autóba is pattantak. Egy érme feldobás döntötte el, hogy melyik pilóta kezdheti meg a körözést. Frederic Vasseur dobhatta fel az érmét. Úgy egyeztek meg, hogy a rendelkezésre álló 15 kilométert megosztva teszik meg, 3 kört a monacói, míg 3-at a spanyol futhat a Ferrari legújabb versenygépével.

A bemutatónap keretein belül megvalósított extra autóbemutatón a Ferrari a Pirelli demo abroncsait viselte. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a rajongók szájtátva figyelték az eseményeket. Leclerc kigurult a pályára, mindenki visszatartott lélegzettel követte a piros autót. A levezető körön a monacói ráadásul rádión is bejelentkezett. Elmondta, hogy csodálatos érzés volt beülni a Ferrari volánja mögé.