Lewis Hamilton és George Russell bemutatta a 2023-as W14-et. Az német gyártó online bemutató keretében rántotta le a leplet az idei versenygépről.

Ezen a héten minden napra jutott egy bemutató. Szerdán a Mercedes volt a soron. A német csapat az utolsó előtti istálló, aki lerántotta a leplet az idei versenygépről. A pilóták azt remélik, hogy az idei autó nem fog annyira pattogni, mint a tavalyi és harcba szállhatnak a világbajnoki címért.

Az előző szezonban a Mercedes elveszítette a konstruktőri bajnoki címet. A pattogó W13-assal nem tudtak futamgyőzelmekért küzdeni. A világbajnoki címért harcba sem tudtak szállni. A problémák megoldása jó sok időbe telt. A 2022-es szezon második felében javult a Mercedes teljesítménye.

Karun Chandhok viszont Lewis Hamilton esetleges visszavonulásáról is beszélt. Szerinte Lando Norris-nak kellene váltania a hétszeres bajnokot. Bár Hamilton világossá tette, hogy valószínűleg meghosszabbítja a szerződését a német csapattal. A nagy kérdés az, hogy mi lesz, ha visszavonul. Vannak, akik szerint Charles Leclerc-t kellene szerződtetni. Karun Chandhok úgy véli, Lando Norrisnak „ kell lennie az első számú kiszemeltnek. De maradjunk még ebben az szezonban.

Idén Hamilton abban reménykedik, hogy visszatérhet a küzdelembe és harcba szállhat a világbajnoki címért. Az első feladat azonban az, hogy visszakerüljön a dobogó legfelső fokára. Tavaly egy futamot sem tudott nyerni. Karrierje során ez először fordult elő a brit hétszeres bajnokkal. Mi motiválja Hamilton-t?

„Szerintem a csapat egyesített energiája. Szeretek ennek a csapatnak tagja lenni, mely a közös célért dolgozik. Szeretek versenyezni és ez soha nem fog megváltozni. Mindig hiszek abban, hogy jobban is tudjuk a munkánk végezni. Szeretem a kihívást. Mélyre kell nézni és megtudni, mi a probléma. Tud-e még több teljesítményt elérni. Nem minden évben ugyanaz az autó. Ez egy új autó. Meg kell szokni. Ezt szeretem. Szeretnék még egy kicsit itt maradni.”- árulta el Lewis Hamilton. Mi a helyzet Russell-al? A Brazil Nagydíjon aratott győzelme azt sugallja, hogy ő lehet a Mercedes éllovasa ebben a szezonban. Ehhez mit szól Hamilton? „Mindannyian azért vagyunk itt, hogy nyerjünk, ezért vagyunk itt” – mondta egyszerűen.