A Mercedes szerdán bemutatta a W14-et. A 2022-es szezonban csak egy futamot tudtak nyerni. A világbajnoki címért folytatott harcba nem tudtak beleszólni. Idén ezen szeretnének változtatni. Lewis Hamilton pedig az FIA új szabályáról beszélt.

Lewis Hamilton, Mick Schumacher, Toto Wolff és George Russell is jelen volt a Mercedes bemutatóján. A Mercedes lemondott az ezüst színről és visszatértek a 2020-as és 2021-es túlnyomórészt fekete színvilághoz. A Mercedes bízik abban, hogy idén visszatérnek a győztesek útjára és harcba szállhatnak a bajnoki címért.

Russell megszerezte a csapat egyetlen győzelmét 2022-ben. A fiatal brit pilóta megszerezte első F1-es győzelmét. Brazíliában. Ez volt a Mercedes tavalyi egyetlen győzelme. Russell nyolcszor állhatott dobogóra. A 25 éves versenyző ezzel nem fog megelégedni. A Mercedes bemutatóján a következőket mondta:

„Mindannyian azért vagyunk itt, hogy nyerjünk, ez ilyen egyszerű. Ki kell mennünk, és meg kell néznünk, milyen kihívásokkal kell szembenéznünk. A csapat keményen dolgozott ezen az autón. A motiváció óriási gyáron belül, mert az emberek nem akarják, hogy megismétlődjenek a 2022-es szezon. Motiváltak vagyunk. Készen állunk a harcra.”- árulta el George Russell.

Lewis Hamilton kijelentette, hogy kész elfogadni bármilyen szabályt, amit az FIA hoz. Viszont ő minden kérdésben fel fog szólalni, amiben hisz. Az FIA minden politikai és vallási megnyilvánulását betiltott. Ha valaki szeretne politikai vagy vallási témáról beszélni, azt csak az FIA engedélyével teheti meg. A versenyzők az új szabályt széles körben kritizálták. Valtteri Bottas, Lando Norris, Kevin Magnussen és még sokan mások is „hülyeségnek” tartották. Még maga a Forma-1 is bejelentette, hogy nem követik az FIA példáját. Stefano Domenicali is kijelentette, hogy senkit sem fognak korlátozni.

„Nem igazán néztem a híreket a tél folyamán, de hallottam az új szabályról. Nem lepett meg. Semmi sem akadályoz meg abban, hogy beszéljek azokról a dolgokról, amelyek iránt úgy érzem, fel kell szólalnom. Úgy érzem, a sportnak felelőssége, hogy felhívja a figyelmet a fontos dolgokra. Tehát semmi sem változik.”- árulta el Lewis Hamilton.