Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke megerősítette, hogy már beszéltek Lewis Hamilton-al a brit jövőjéről, de a szerződéshosszabbításáról szóló bejelentés még messze van.

Hamilton szerződése az év végén lejár. Toto Wolff a holt szezonban elmondta, hogy le fognak ülni a téli szünetben és beszélni fognak a hétszeres bajnok jövőjéről. Látszólag mindkét fél szeretne szerződést hosszabbítani. Az erről szóló hírt még nem jelentették be. A múlt hónapban olyan pletykák jelent meg, miszerint Hamilton szezononként 62 millió fontot kereshet és nagyköveti szerepet is vállal. A Mercedes szerint ez csak spekuláció. A pletykának semmi valóságalapja nincs. A Mercedes szerdán mutatta be a 2023-as versenygépét. Hamilton szerződésének meghosszabbítása is szóba került.

„Pár ilyen szerződést már megkötöttünk a múltban, nem sok különbség volt köztük, szóval a nyilvánvaló dolgokat leszámítva nem olyan bonyolult dolog. Már beszélgettünk róla. Határidőt nem jelöltünk ki, mert sem neki, sem nekünk nem ez a fontos egyelőre. Még van egy egész évünk, szóval fogunk találni rá időt. Mindig találtunk olyan megoldásokat, melyek Lewis értékeit a csapat és a sport egészére kivetítették, ugyanakkor szerintem a Mercedes az a gárda, akiknél versenyezni akar. Ezek sosem lettek kétségbe vonva. Számunkra nem probléma, hogyha a dolgokat a télen, még a versenyzés előtt kell elintézni, mindig is egyértelmű volt, hogy valami ilyesmi fog történni. Egyelőre nem az az elsődleges, hogy tárgyaljunk, mert tudjuk, hogy a közös utunk folytatódni fog.”- árulta el Toto Wolff.

A Mercedes 2023-as autóján a legszembeötlőbb változás természetesen a fekete festés visszatérése volt, azonban a matt fekete és csupasz szénszál-rengeteg alatt rengeteg változtatást hajtott végre a csapat. Miért tértek vissza a fekete árnyalathoz?

„A történelem ismétli önmagát. Az ezüst nyilak a festés lekaparása miatt kapták a nevüket, most pedig mi is emiatt döntöttünk úgy, hogy alumínium helyett a fekete szénszálas vázat hagyjuk úgy, ahogy. Tavaly jelentősen a súlylimit fölött voltunk, így minden követ meg kellett mozgatnunk annak érdekében, hogy az utolsó grammokon is spóroljunk. Amikor 2020-ban feketére festettük az autót, akkor az elsődleges motivációnk a sokszínűségért és egyenlőségért harcoló kezdeményezések támogatása volt, amelyek továbbra is közel állnak a szívünkhöz. A fekete szín a csapatunk DNS-ének részévé vált, így nem okozott nagy problémát, hogy vissza kellett térnünk ahhoz.”- árulta el a Mercedes csapatfőnöke.