Az Aston Martin AMR23-asával kigurult a silverstonei pályára. Szerdán Fernando Alonso és Lance Stroll is volán mögé ülhetett. Itt vannak az első képek.

Az Aston Martin megosztott a silverstonei pályát a Mercedesszel. Megtartották első forgatási napot. Pár kör erejéig Alonso és Stroll is a volán mögé ülhetett.

A brit csapat abban reménykedik, hogy az AMR23 képes lesz előrébb vinni őket a konstruktőri bajnoki tabellán. A csapat két pilótája pár kört tehetett meg az idei versenygéppel. Alig várják már az előttük álló szezont.

„Jó nap volt. Élveztem, hogy először vezethettem az AMR23-at. Jó érzés visszatérni, és érezni egy Forma-1-es autó sebességét. Egy ideig távol voltunk ettől a világtól. Sok mindent megnéztünk a forgatási napon. A tervünket simán teljesítettük. Az autót a jövőheti teszten jobban meg tudjuk majd ismerni. Többet megtudhatunk arról, hogy hova jutottunk a tél folyamán. Mindenkinek csak másfél napunk van arra, hogy teszteljen. Minden percet ki kell használnunk Bahreinben.”- árulta el Fernando Alonso. Lance Stroll a következőket mondta:

„Az AMR23-ast először vezetni különleges pillanat volt, és az autó jól érezte magát. Minden az elvárásoknak megfelelően működött. Zökkenőmentesen ment, ami a legfontosabb dolog. Készülhetünk a bahreini tesztre. Tudjuk, hogy az év elején mindig van mit tanulni, de minden jól alakult. Nagyon élveztem. Örültem, hogy újra volán mögé ülhettem. Nincs annál jobb, mikor egy hosszú téli szünet után újra beülhetünk egy F1-es autóba.”- árulta el Lance Stroll.