Fernando Alonso ebben a szezonban Lance Stroll csapattársa lesz a 2023-as szezonban. Az Aston Martin tavaly csak a hetedik lett a konstruktőri bajnokságban. Büszke lenne rá, ha végignézhetné, ahogy Stroll megnyeri a bajnokságot. Elmondása szerint szuper büszke lenne.

Alonso várhatóan az Aston Martin elsőszámú pilótája lesz. A spanyol 32 futamgyőzelmet és két világbajnoki címet szerzett karrierje során. Stroll eddig három dobogós helyet szerzett. Pályafutásuk nagyon eltérő szakaszában járnak. Alonso már karrierje vége felé jár. Stroll még csak 24 éves és több évet versenyezhet az F1-ben.

Alonso első célja mindig az volt, hogy jobban teljesítsen, mint csapattársa. Ezentúl mindenkit, aki az F1-ben rajthoz áll. Úgy tűnik megváltozott a véleménye és a felfogása. Most az Aston Martin-t szeretné előre vinni. M?ég akkor is, ha csapattársa, Lance Stroll nyerné meg a bajnokságot.

„Lance személyében a csapatnak van egy olyan versenyzője, aki szuper fiatal, szuper tehetséges és megvan benne a lehetőség, hogy világbajnok legyen. Látni, ahogy a bajnoki címet eléri, és hogy ebben szerepet játszottam, akár a volán mögött, akár nem, különleges lenne számomra. Megvan hozzá a gyorsasága, és megvan hozzá a tehetsége. Ezt már sokszor megmutatta, különösen nedves körülmények között. Emlékszem Lance törökországi pole pozíciójára és néhány más kiváló teljesítményére vizes pályán. Ahhoz, hogy nehéz körülmények között ilyen szinten teljesíts, nagyon rá kell érezned az autóra. Futamról futamra, szezonról szezonra haladok. Az a fontos, hogy folyamatosan fejlődjünk. Örülnünk kell egymásnak, és segítenünk kell egymást: Az Aston Martin segít nekem, hogy elérjem az eredményeket és a kitűzött céljaimat, én pedig segítek a csapatnak, hogy minden egyes versenyen, minden évben fejlődhessünk, hogy egyre közelebb kerüljünk az első helyezésekhez.”- árulta el Fernando Alonso.