Az Alpine február 1-án mutatta be a 2023-as versenygépét. A rendezvényen természetesen jelen volt Esteban Ocon és Pierre Gasly is. Mindkét pilóta megosztotta gondolatait a nyilvánossággal.

Az autóbemutató nem múlhat el nyilatkozatok nélkül. Természetesen Esteban Ocon és Pierre Gasly is megszólalt az Alpine 523-as leleplezését követően. Ocon már a negyedik évét kezdi el az Alpine csapattal, amit elmondása szerint izgatottan vár. A francia pilóta a következőket mondta:

„Izgatottan várom a szezont az Alpine színeiben, mely már a negyedik évem lesz az Enstone-Viry családdal. Nagyszerű fejlődést mutattunk 2022-ben, és Franciaországban, valamint Angliában is mindenki keményen dolgozott az idei autó fejlesztésén. Alig várom, hogy elkezdődjön a szezon, és folytathassuk a tavalyi felívelést. A festés fantasztikusan néz ki, s biztos vagyok benne, hogy a pályán is jól mutat majd. A télen keményen dolgoztam, hogy felkészüljek a szezonkezdésre és úgy érzem, jó formában vagyok.”- árulta el Esteban Ocon. Pierre Gasly a következőket tette hozzá:

„Nagyon várom pályafutásom e következő, új szakaszát. Azt is, hogy a tesztidőszakban megláthassam az A523-asban rejlő lehetőségeket. A tavalyi szezon végén megtapasztalhattam az A522 erejét, és miután láttam az idénre érkezett fejlesztéseket, nagyon izgatott lettem az Alpine-nal közös jövőmet illetően.”- mondta Pierre Gasly az Alpine bemutatóján.