A bahreini nyitó futam előtt mindössze három napig tesztelhetnek a csapatok. Mike Elliott szerint ennek két nagy hátránya van. Ez a három nap nem lesz elegendő arra, hogy „valóban észrevegyenek” a lehetséges problémák.

Tavaly a Mercedesnek egy pattogós autóval kellett megküzdenie. A W13-as pattogása miatt nem tudtak annyi munkát elvégezni, amennyit szerettek volna.

A német csapat tavaly csak a harmadik lett a konstruktőri bajnokságban. George Russell tudott egy pole-t és egy győzelmet szállítani a csapatnak. A csapat nyolcéves uralma a konstruktorok bajnokaként az előző szezonban véget ért. Idén abban bíznak, hogy az erre az évre megépített W14-essel visszatérhetnek a győzelem útjára.

Az autót Silverstone-ban próbálták ki először. A bemutató után rögtön pályára is vitték. Egyes hírek szerint az autóval akadtak problémák. Ezt a Mercedes erősen megcáfolta. A csapatnak most már csak három napja van, hogy megoldja az esetlegesen felmerülő problémákat. Mercedes műszaki igazgatója, Elliott aggódik amiatt, hogy nem lesz elég idő arra, hogy elmélyüljön az autó működésében.

„Tavaly sem tudtuk kijavítani az autó problémáit. Minden normál munka, amit a szezon elején végzünk, nem a problémák kijavítására szolgál. Az idén mindössze három napos tesztelésnek két nagy hatása van. Az első a megbízhatóság. Ha nem vagyunk megbízhatóak a tesztben, akkor nagyon kevés idő áll a rendelkezésünkre. Nem tudjuk három nap alatt megmondani, hogy mennyire megbízható az idei autó. Három nap semmire sem elég. Ezeknek az autóknak már több, mint három nap tesztelésre van szüksége ahhoz, hogy észrevegyük a problémákat. Ki kell találnunk azt, hogy hogyan hozzuk ki az autóból a legtöbb teljesítményt. Mit tanulhatunk a következő fejlesztések során. Miközben egész télen fejlesztjük az autót, annyit tesztelünk, amennyit csak tudunk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az autó megbízható legyen. Ha elkezdődik a teszt, a lehető legfelkészültebbek akarunk lenni. Semmi sem jobb annál, amikor az autót versenykörülmények között látjuk. Segít nekünk a tanulásban. Az idei tesztre sokkal jobban felkészültünk. De így is nehéz lesz három nap alatt elvégezni a szükséges munkát.”- árulta el Mercedes műszaki igazgatója, Mike Elliott.