Ha Charles Leclerc egy napon úgy döntene, hogy elhagyja a Ferrarit, az az olasz csapatnak kellően fájdalmas lenne. A monacói világossá tette, hogy ez nem szerepel a tervei között.

Chalres Leclerc 2019-ben szerződött a Ferrarihoz. A monacói pilóta elekóstolhatott a Scuderiával vívott címharcba. 2023-ban is a világbajnoki cím megszerzése a cél.

Ha a Ferrari olyan jó fog teljesíteni, ahogy a tesztpadon teljesített, akkor Lelcerc talán küzdhet a világbajnoki címért. Véget vethet az olasz csapat nyeretlenségi sorozatának.

A téli szünetben olyan pletykák keltek szárnyra, miszerint a Mercedes Leclerc szemelte ki. Ha Hamilton visszavonulna, akkor monacóit szerződtetnék. Legalábbis a pletykák szerint. A Ferrari korábbi csapatmenedzsere, Peter Windsor a Twitch csatornáján ezt mondta:

„Tegyük fel, hogy Lewis ’23 év végén visszavonul. Én azt gondolom, hogy Toto megpróbálja majd Charles-t szerződtetni. Valószínűleg káosz lenne, ha Leclerc-t Russell mellé ültetnék. Ha Russell Hamilton mellett is megállja a helyét, akkor készen áll, hogy Leclerc csapattársa legyen.”- árulta el Peter Windsor.

A Mercedes most kezdett tárgyalásokat Hamiltonnal a jövőjéről. Leclerc elárulta, hogy nem tárgyalt a német csapattal. Nem érzi azt, hogy sürgetnie kellene a szerződésének meghosszabbítását.

„Nem kell sietnünk. Tudom, hogy sokan aggódhatnak amiatt, hogy a Mercedeshez szerződök, de őszintén szólva, nem tárgyaltam velük. Jól érzem magam a Ferrarinál. Érezni az emberek lelkesedését. Szeretnék a Ferrarival nyerni. Hétfőn indulok Bahreinbe, és őszintén szólva alig várom, hogy ott lehessek. Három napos tesztelés vár ránk és az összes csapatra.”- árulta el Charles Leclerc. Egyes hírek szerint a Ferrari egy másodperccel is gyorsabb lehet körönként, mint az F1-75-ös.

„Nincs sok értelme azt kérdezni, hogy hogyan ítélem meg az új autót. Rögtön azt mondtam, hogy az első benyomás jó volt. Minden attól függ, hogy mit csináltak a többiek.”- zárta Leclerc.