A Ferrari a 2022-es Forma-1-es szezonban elkövetett néhány stratégiai hibát. Az új csapatfőnök, Frederic Vasseur ezen is szeretne változtatni. Szeretné elkerülni ezeket a hibákat.

Mattia Binotto decemberben beadta a felmondását. Az Alfa Romeo tavalyi csapatfőnöke Frederic Vasseur csatlakozott a csapathoz. A francia szakember korábban elmondta, hogy megvizsgálja a Scuderia hol hibázott 2022-ben. Elismeri, hogy kisebb változtatásokat hajtott végre a Ferrarinál, miután rájött, hol hibázott a Ferrari 2022-ben.

„Vegyünk néhány apró módosítást. Amit kívülről láttok, az csak a jéghegy csúcsa. Még csak nemrég csatlakoztam a Ferrarihoz, és azzal töltöttem az elmúlt négy hetet, hogy igyekeztem megérteni, mi történt a csapattal, mi történt tavaly, de nem fogok következtetéseket levonni az első verseny előtt. Még ha megoldjuk is a problémát a következő öt futamon, nagyon szeretnénk tovább fejlődni és jobb munkát végezni. Ha nyerünk Bahreinben, vagy ha veszítünk Bahreinben, akkor nem lesz vége a bajnokságnak. Úgy gondolom, hogy ezt a gondolkodásmódot meg kell tartanunk. A bajnokság hosszú lesz. Ezt kell szemelótt tartani ahhoz, hogy fejlődjünk. Soha nem szabad megelégedni azzal, amink van.”- árulta el Frederic Vasseur a RacingNews365.com-nak.