Oscar Piastri távozott az Alpine csapattól és a Mclaren-el áll majd rajthoz 2023-ban. Így az Alpine tartalékos pilóta nélkül maradt. Az állás viszont már elkelt. Jack Doohan kapta a megtisztelő feladatot.

Piastri megszerezte a 2021-es Forma-2-es bajnokságot. 2022-ben az Alpine tartalékosa volt. A szabadedzéseken azonban soha nem lépett pályára az Alpine színeiben. Alonso nyáron bejelentette, hogy elhagyja az Alpine-t. A frcancia csapat rögtön kiadott egy közleményt, miszerint Piastri-t ültetik a helyére. Ezt az ausztrál pilóta cáfolta és kijelentette, nem szeretne az Alpine-al rajthoz állni. Így az Alpine és a Mclaren között ment a harc. végül a Mclaren szerződtethette az ausztrál pilótát.

Az Alpine tartalékos pilóta szerepköre betöltetlen maradt. A francia csapat egy másik utánpótlás-versenyzőjének adták át ezt a feladatot. a A 20 éves ausztrál Jack Doohan lett az Alpine tartalékos pilótája. Jack Doohan a második szezonjára készül a Forma-2-es bajnokságban, és 2023-ban is a Virtuosi Racingnél marad.

Az első F2-es szezonjában három futamot nyert. Összesítésben hat dobogós helyezést ért. Doohan már kétszer lépett pályára az FP1-ben az Alpine színeiben. 2022-ben a Merxikói és az Abu-Dhabi Nagydíj pénteki napján ülhetett autóba. Doohan a közösségi médiában az Alpine F1 tartalék szerepkörébe való előléptetésére reagálva ezt írta:

„Nagyon örülök, hogy bejelenthetem, hogy 2023-ban az Alpine F1 Team tartalékpilótája leszek. Nagyon hálás vagyok ezért a lehetőségért. Szorosan együtt dolgozhatok a csapattal. Alig várom, hogy elkezdjük. Idén az F2-ben állok rajthoz, de az Alpine család tagja leszek. Jövőben az F2-es bajnokság megnyerésére koncentrálok.”- írta Jack Doohan.