Jenson Button szerint, korábbi csapattársa, Lewis Hamilton a 2023-as szezonban újra az élen fog küzdeni. Az ex pilóta úgy gondolja, hogy a hétszeres bajnok az első versenytől kezdve harcban lesz az első helyekért.

2022-ben Hamilton pályafutása legrosszabb szezonját élte át. A W13-as autóval egy futamot sem tudott nyerni. Ez karrierje során még nem fordult elő. Hamilton már 38 éves. Visszavonulásáról szinte szó sem esett. Toto Wolff már januárban arról beszélt, hogy a holt szezonban tárgyalóasztalhoz ülnek.

Russell nyerni tudott Brazíliában. Talán ez elhallgattatja a kétkedőinek, hogy tévednek és arra ösztönözi a hétszeres világbajnokot, hogy folytassa és maradjon még az F1-ben. Button szerint több pilóta azért vonult vissza, mert már nem tudtak azzal az autóval nyerni, amit vezettek.

„Mindannyian átesünk ezen a pályafutásunk egy bizonyos pontján. Ez az oka annak, hogy sokan visszavonulnak. Ha már nem olyan autóban ülsz, amivel nyerni tudsz, akkor elhagyod a sportot. Ha nyerő autóban ülsz, megbirkózol a rád nehezedő nyomással és a szezon hosszával. A Mercedes sok éven át olyan autót adott neki, amivel nyerni tudott. Tavaly ez nem sikerült. Év végén már erősek voltak. Azt hiszem, ezt az évet simán kezdi. Kezdettől fogva harcban lesz az első helyért. Nagy nyomást fog gyakorolni George Russellre. Úgy gondolom, hogy ez egy jó párosítás, és alig várom ezt a küzdelmet.”- kezdte Jenson Button. Szerinte a Mercedes autója volt a „legszebb” autó, amelyet bemutattak.

„A Red Bull mindig jó autóval áll elő. Szerintem versenyképesek lesznek. A Ferrari is jól néz ki. Úgy tűnik, olyan területeken dolgoztak, ahol gyengék voltak. Más területeken pedig kockázatot vállaltak. Furcsa a Mercedes, mert az autó, mondhatnám, hogy gyönyörű. Ez a legszebb autó. Meglepődtem, hogy nem történt változás az autó oldalán. Nyilván hisznek ebben a stílusban. Várom az első futamot és a harcot az első helyekért. Mindannyian reméljük, hogy a három gyártó az élen harcol a bajnokságért, nem? Szerintem ezt látjuk majd 2023-ban.”- árulta el a brit ex pilóta a Sky Sports F1-nak.