Charles Leclerc a napokban azt mondta, hogy jól érzi magát a Ferrarinál. Ezt most azzal egészítette ki, hogy nyitva hagyta az ajtót más lehetőségek előtt is. Meglátja mit hoz a jövő.

Leclerc 2016 óta dolgozik a Ferrarinál. Ekkor csatlakozott a pilótaakadémiához. 2019-ben már az F1-ben, a Ferrari csapatnál versenyezhetett. Eddig öt futamot nyert meg, de ennél azért tehetségesebb. Tavaly több futamot is megnyerhetett volna, de ő és csapata is sokat hibázott.

A hírek szerint több csapat is szeretné Leclerc-t szerződtetni. A pletykák szerint el is hagyhatja az olasz istállót. Ő maga is nyitva hagyta az ajtót más lehetőségek előtt. Jelenlegi szerződése 2024 év végéig szól. Leclerc azt mondta, hogy túl korai lenne még tárgyalásokba kezdeni. Ő kivár és meglátja mit hoz a jövő.

„Nem, egyelőre nem folynak tárgyalások. Imádom a Ferrarit és a piros színt. Nagyon boldog vagyok itt, de meglátjuk mit hoz a jövő. Nyilvánvalóan nagyon korai erről beszélni, a szerződésem 24-ben jár le.”- árulta el Charles Leclerc. A monacói pilóta abban reménykedik, hogy 2023-ban a Ferrari sokkal jobban teljesít majd és küzdhetnek a bajnoki címért. Még a szezon előtti tesztek sem kezdődtek el, de a monacóit már lenyűgözte Fred Vasseur munkája.

„Csodálatos volt, hogy egy olyan új csapatnál helyezkedett el ebben az új pozícióban, mint a Ferrari. Sok ember dolgozik itt és nagy a csapat. Más érzés megérkezni a Ferrarihoz, de ő tudja mit akar. Tudja, hogy mit kell jól csinálunk. Tudja, hogyan kell az emberekből a maximumot kihozni. Ez rendkívül fontos. Szóval biztos vagyok benne, hogy ez nagy segítség lesz. Alig várom már az első versenyt és azt, hogy hol tartunk.”- zárt a Ferrari pilótája, Charles Leclerc.