Daniel Ricciardo távozott a Mclaren-től és a Red Bull tesztpilótájaként folytatja karrierjét. Mark Blundell szerint az ausztrálnak nem lesz könnyű helyet találnia. Semmi garancia nincs arra, hogy Ricciardo 2024-ben rajthoz tud majd állni.

Daniel Ricciardo nem talált magának helyet. Így idén nem lesz ott a rajtrácson. A Mclaren két év után felbontotta a szerződését. A pletykák szerint a Williams-hez vagy a Haas-hoz mehetett volna. Ricciardo azonban nem akart a középmezőnyben versenyezni. Így kihagy egy évet.

2014-től 2018-ig a Red Bull-lal versenyzett. A Red Bull junior pilótája volt és a Toro Rosso csapatban debütálhatott. Idén visszatért az osztrák csapathoz, ahol tartalék pilóta szerepet tölthet be. Sergio Perez-t szerződés köti a bikákhoz. Így kevés az esély arra, hogy Ricciardo jövőre Verstappen csapattársaként a rajtrácson lesz.

Ricciardo jelenlegi helyzete inkább egy önkéntes szabadsághoz hasonlítható, mintsem egy visszavonuláshoz. Az ausztrál pilóta szeretne visszatérni a rajtrácsra, de Mark Blundell úgy véli, hogy Ricciardo-nak nehezebb lesz visszatérnie, mint Kimi Raikkönen-nek vagy Fernando Alonso-nak. Bár Nico Hulkenberg három év után visszatért. Ez talán vigasztalhatja Ricciardo-t.

„Nem vagyok benne biztos, hogy távol akart maradni. Szerintem ennél többről van szó. Először is, nem volt elérhető ülés. Másodszor. Lehet nem volt túl csábító az az ajánlat, amit kapott. Olyan csapat tett neki ajánlatot, amit nem tartott túl erősnek. Ha kényelmesen kivár, lehet lesz esélye, de nehéz dolga lesz. Össze kell szednie magát, ha olyan csapatba akar kerülni, ahol teljesítenie kell. Sokat kell dolgoznia. Nem hiszem, hogy könnyen nyílnának meg előtte a csapatok ajtói. Bizonyítania kell.”- árulta el Mark Blundell.