Az Alpine két olyan pilótával vág neki a 2023-as szezonnak, akik már a gokartos éveiktől kezdve rivalizáltak egymással. Volt pár incidensük is és nem igazán kedvelték egymást. Vajon képesek lesznek maguk mögött hagyni a múltat? Együtt tudnak majd működni 2023-ban?

A két francia pilóta az Alpine csapatot erősíti. Gasly az AlphaTauri-t elhagyva csatlakozott a francia csapathoz. Gasly és Ocon azonban köztudott, hogy nem voltak soha baráti viszonyban. Igaz, a rivalizálás soha nem durvult el. Mind a ketten beszéltek a múltjukról és a vitás eseteikről. Ocon és Gasly is meg van arról győződve, hogy a múltban történtek semmilyen problémát nem fog okozni, hiszen idén csapattársakként dolgoznak együtt.

„Jó, szerintem nagyon jó.”- mondta a médiának Pierre Gasly, mikor a honfitársával való kapcsolatáról kérdezték. „Nyilvánvalóan több időt töltöttünk együtt az elmúlt hónapokban, mint az elmúlt nyolc-tíz évben. Úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos volt, és elégedett vagyok azzal, ahogyan Esteban-nal intéztük a dolgokat. Mindketten felnőttek vagyunk, sokkal érettebbek. Tisztában vagyunk azzal a felelősséggel, hogy egy olyan csapatot képviselünk, mint az Alpine. Nincs kétségem afelől, hogy nagyon szorosan tudunk majd dolgozni. Nagyon jól fogunk együtt dolgozni a csapat előremozdításában. Ez mindannyiunk hasznára válik. Jól kell együtt dolgoznunk, és akkor a csapatot előre fogjuk tolni.”- árulta el Pierre Gasly. Esteban Ocon egy kicsit nyersen fogalmazott. Szerinte Gasly-val soha nem lesznek barátok.

„Nem szeretnék történetekbe kezdeni. Sajnálom, hogy csalódást okozok. Soha nem leszünk a legjobb barátok, de az a fontos számunkra, hogy összetartsunk. Ha vita van, akkor találjunk rá megoldást. Ez mindig így volt az autósportban. A pilótáknak együtt kell dolgozniuk. Az adatokat is megosztottuk egymással, mikor szimulátoroztunk. Én magamra szeretnék koncentrálni. Szeretnék jobb lenni és az élen harcolni.”- árulta el Esteban Ocon.