Az Alfa Romeo 2023 végéig névadó szponzorként van jelen az F1-ben. Szerződésük az évén lejár. A Sauber 2026-tól az Audi tulajdonába kerül. Az Alfa Romeo-val nem hosszabbítottak szerződést.

A RacingNews365 interjút készített az Alfa Romeo vezérigazgatójával, Jean Philippe Imparatóval és az Alfa Romeo stratégiai igazgatójával, Cristiano Fiorióval. Az Alfa Romeo lehetséges utolsó szezonját illetően mindketten nagyon nyugodtak voltak. Köztundott, hogy a szponzori szerződés 2023 végén lejár.

„„Ilyen az élet”- kezdte Jean Philippe Imparato, amikor az Alfa közelgő búcsújáról kérdezték. „Bár meg el kell mondanom, hogy ég nem vagyunk biztosak abban, hogy az idei szezon után elhagyjuk-e a Forma-1-et. Erről csak június végén fogunk dönteni. Most tulajdonképpen még egy fehér papírról beszélünk, ami még kitölthető. Mit hoz a jövő? Az még kérdéses. Minden lehetőséget megvizsgálunk. Döntésünk június végén nyilvánosságra hozzuk. A DNS-ünk alapján érdekünk, hogy a motorsportban maradjunk. Ezért mérlegelnünk kell, hol akarunk jelen lenni. Így még minden lehetséges, ami 2024-et illeti. Mindenki tudja, hogy nem egyszerű az a világ, amiben most élünk. Sok minden történik, infláció, háború, szabályozás. Ezért kell meghozunk a legjobb döntést.”- árulta el Jean Philippe Imparato.