A Honda elismerte, hogy több orma-1-es csapat is megkereste őket a 2026-os szezonra vonatkozó erőforrás-ellátás ügyében. Az F1Hírek úgy értesült, hogy a Mclaren is köztük van.

A Honda jelenleg a Red Bull-nak segédkezik. Az osztrák csapat viszont 2026-tól a Ford céggel kötött partneri szerződést. Így a Honda csapat nélkül maradt. Egyesek szerint a Red Bull megunta a japánok tétovázást. Nem tudták eldönteni, hogy maradjanak vagy távozzanak az F1-ből.
A japánok gyártó megerősítette, hogy „több csapat” felvette velük a kapcsolatot. Több csapat szeretne Honda Erőforrást használni 2026-ben.

„A Forma–1 nagy ütemben halad az elektrifikáció felé, miközben a karbonsemlegesség jelenleg a vállalat legnagyobb célja. Úgy véljük, az F1 jövőbeli iránya összhangban van a mi terveinkkel, szóval ezért is döntöttünk úgy, hogy regisztráljuk magunkat motorszállítóként. Miután ez megtörtént, több csapat is felvette velünk a kapcsolatot. Egyelőre most csak azt vizsgáljuk, hogy merre tart minden, és nincs még konkrét döntés arról, hogy ismét csatlakozunk-e a sorozathoz. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy merre tart a Forma-1. Ami azonban a technológiai fejlődést illeti, az, hogy tudjuk, mindez része lesz a jövőben az F1-nek, sokat fog segíteni nekünk a fejlődésben. Szóval most itt tartunk jelenleg.”- árulta el Kodzsi Watanabe a Honda Racing Corporation elnöke.