Romain Grosjean 2020-ben hatalmas balesetet szenvedett a Bahrein Nagydíjon. Autója kettétört és kigyulladt. Az autó maradványai kiállításra kerül.

Romain Grosjean a Forma-1 utóbbi évtizedeinek legsúlyosabb balesetét élte túl a 2020-as Bahreini Nagydíjon. A francia pilóta 27 ásodpercet töltött el a tűzgolyóvá váló autójában, miután összeütközött Danyiil Kvjat AlphaTaurijával.

Az autó az ütközés erejétől szétszakadt. A szalagkorlátba fúródó utascella egyben maradt, és a becsapódás erejétől megvédte a francia versenyzőt, azonban az üzemanyagrendszer szétszakadása miatt az hamar lángba borult. Az autó karosszériájának maradványait egy raktárban őrizték az elmúlt három évben. Az F1 első hivatalos kiállításán a tárlat részeként Madridban kiállítják az érdeklődők előtt. Grosjean a következőket mondta:

„Éreztem, hogy ez egy nagy baleset. Nem tudtam, hogy mennyire horrorisztikusan néz ki kívülről. A sisakommal el kellett törnöm a fejtámlát, azután tudtam a fejemet kidugni a pilótafülkéből. Ekkor jöttem rá, hogy beakadt a bal lábam. Olyan erősen húztam, amilyen erősen csak tudtam. A bal cipőm bennragadt a pedáloknál. 120 kiló üzemanyag és egy akkumulátor kapott lángra. Dr. Ian Roberts, Alan és egy tűzoltó próbáltak létrehozni egy kis rést a tűzben. Szerintem segítettek azzal, hogy megértsem, hol vagyok, és merre kell kimásznom a menekülésért.”- számolt be Romain Grosjean a 2020-es balesetéről.