Max Verstappen lehet, hogy nyer annyi bajnokságot, mint Michael Schumacher. A holland pilóta viszont a versenyzői karrierje után nem szeretne csapatfőnök lenni.

A világbajnoki címvédő a szezon előtti bahreini tesztekre készül. Abban bízik, hogy idén sikerül megszereznie a harmadik bajnoki címet is. Verstappen még csak 25 éves. Évi negyven millió fontos szerződés köti a Red Bull-hoz, ami 2028-ig szól. Öt év múlva már a 14. szezonját töltheti az F1-ben és válhat a sportág legsikeresebb pilótájává.

Lehet, hogy 2028 után vissza is vonul, mert már most azt mondja, hogy mindent elért, amit akart. Verstappen olyan versenyeken is szeretne részt venni, ami igénybe veszi az állóképességet. A Le Mans-i 24 órás verseny is szóba jöhet. Verstappen a következőket mondta:

„Már mindent elértem, amit el akartam érni a Forma-1-ben. Ez természetesen megkönnyíti a jövővel kapcsolatos döntést. 2028-ig van szerződésem és akkor már 31 éves leszek. Még mindig fiatalnak számít, de sok különböző dolgot szeretnék csinálni az életemben.”- kezdte Max Verstappen. Ezen a listán nem szerepel a csapatfőnöki állás.

„Nem szeretnék csapatfőnök lenni az F1-ben. Szeretek más típusú motorsportokat is. Például az állóképességet igénybe vevő versenyeket. Az F1 már régóta kitölti az életem nagy részét. Sokat kell utaznunk, és a jövőben még több verseny lesz. Ekkor vetődik fel a kérdés, hogy érdemes-e még több győzelmet szerezni. Sok időt töltve a családtól és barátoktól.”- zárta a holland bajnok. Egyelőre Verstappen számára az a legfontosabb, hogy nyerjen az F1-ben. Egy újabb idei bajnoki győzelemmel ő lesz az ötödik pilóta, aki három egymást követő F1-es címet nyert Juan Manuel Fangio, Michael Schumacher, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton után.

Hamilton hamarosan a 16. szezonját kezdi meg Forma-1-ben. A brit pilóta már 38 éves. Fernando Alonso pedig 41-et tapossa. Ők ketten már megmutatták, hogy a kor nem számít ebben a sportágban. Vettel erre az ellenpélda. A négyszeres bajnok 35 évesen vonult vissza.