Mick Schumacher idén nem lesz ott a rajtrácson. A Haas két év után nem adott neki több lehetőséget. A Mercedes tartalékosaként folytatja pályafutását. A hétszeres bajnok fia elárulta, hogy vannak csapatok, akik érdeklődtek iránta.

Mick Schumacher két évig a Haas pilótája volt. 2022-ben Kevin Magnussen mellett mutathatta meg mit is tud. A német pilóta Silverstone-ban és az osztrák futamon szerzett pontot. Ezen kívül nem tudott a top 10-be jutni. A Haas csapatfőnöke, Guenther Steiner szerint az amerikai csapatnak egy tapasztalt pilótára volt szüksége. Nico Hulkenberg-et szerződtették Schumacher helyére. Így a Mercedes tartalékosaként tudja folytatni pályafutását. Schumacher elárulta, hogy a holtszezonban is folytak egyeztetések. Vannak csapatok, akik szívesen szerződtetnék őt.

„Az a célom, hogy a Forma-1-ben maradjak. Természetesen garancia semmire nincs. Kényelmes helyzetben vagyok. Biztos vagyok benne, hogy lesznek lehetősségeim. A tél folyamán néhányan már érdeklődtek irántam. Tárgyalni csak a következő hónapokban fogunk.”- árulta el Mick Schumacher.

Lehet, hogy az Audi a mentőöv Mick Schumacher számára? Egyes hírek szerint az Audi lehet az, aki szerződtetheti Schumacher-t. Ezt nem is próbálták titokban tartani. 2026-tól a Sauber az Audi csapatává válik. Lehet, hogy több lehetőségi is akad, de ezt tartjuk a legvalószínűbbnek.