Az F1 szezon előtti tesztje csütörtökön kezdődik. A Mclaren úgy döntött, hogy a hivatalos teszt megkezdése előtt pályára viszi a 2023-as versenygépet. Forgatási napot tartottak. Nem a wokingiak voltak az egyetlen csapat, akik pályára gurultak.

A csapatoknak és a pilótáknak nincs túl sok idejük arra, hogy megismerjék az aktuális versenygépüket. Idén csak három napjuk lesz arra, hogy kiismerjék és javítsanak az autóikon, ha erre szüksége lenne. A teszten kívül akad erre más lehetőségük is. Egy szezon alatt két forgatási napot tarthatnak. Ezalatt 100 kilométert tehetnek meg.

A teszt február 23-án kezdődik, de a Mclaren nem várta meg a hivatalos kezdést. Úgy döntöttek, hogy forgatási napot tartanak Bahreinben. A MCL60 hangja megtörte a csendet a bahreini bokszban. Lando Norris-al a volán mögött pályára gurultak. A Mclaren padlólemeze sokak figyelmét feletette. Képeket a közösségi oldalon is láthattunk. A Mclaren elhomályosította a képeket. Bármilyen újítással is készül a Mclaran, nem fognak tudni hova bújni.

A wokingi csapat nem volt teljesen elégedett az idei autóval. Úgy érzik, hogy van még rajta olyan terület, amin dolgozniuk kell. Az autónak vannak olyan részei, amit a holt szezonban nem fejlesztettek. Nem volt elég gyorsak. A Mclaren mérnökei nem tétlenkedtek a tél folyamán. Legalábbis a képek nem erről tanúskodnak.

A Mclaren mellett a Haas is munkába állt. Nico Hulkenberg először ülhetett a VF-23-as volánja mögé. A Haas két tapasztalt pilótát akart. Ettől azt remélik, hogy újra ott lehetnek a középmezőny elején.