Az F1 tavaly hatalmas szabálymódosításokon ment keresztül. Carlos Sainz szerint a szabálymódosítások nélkül talán megszerezhette volna a bajnoki címet.

Az F1 már 2021-ben be szerette volna vezetni az új szabályrendszert. A COVID járvány miatt egy évet csúsztattak. 2021-ben Sainz és a Ferrari nem tudott beleszólni a világbajnoki címalakulásába. 2022-ben viszont a Ferrari nyitott a legjobban. A bajnoki címért végül Charles Leclerc harcolt. Sainz küszködött az autóval. Sainz az elmúlt szezonban rendszeresen beszélt arról a kihívásról, amellyel szembe kellett néznie. Úgy gondolja, hogy a régebbi típusú versenygépek jobban megfeleltek a vezetési stílusának.

„Nyilvánvalóan tavaly voltak nehézségeim. Olyan autónk volt, aminek a vezetése különleges stílust igényelt. Idén próbálok jobban rajtolni és alkalmazkodni az autó körülményeihez. Vannak dolgok, amikben szeretnék fejlődni. Például a következetesség, ami korábban az erősségem volt. Némileg feladtam a következetességet. Pedig ez volt az erősségem a Mclaren-nél és az első évemben a Ferrarinál. Magabiztosabbnak és felkészültebbnek érzem magam a tavalyi év után. Most már tudom, milyen az élen harcolni és mit kell tennem, hogy ott legyek. A tavalyi autóval erre nem álltam készen. A 2021-es autó stílusával megnyerhettem volna a világbajnokságot. Tavaly nem voltam jó helyzetben. Előfordul az ilyen. Mindig lesznek olyan autók, amelyeket neked gyártottak, Beülszk, és minden hiba nélkül kiváló köridőt mész. Aztán vannak olyan autók, amiket tolsz és mindent kipróbálsz, de rájössz, hogy az a bizonyos valami hiányzik. Ez hiányzott nekem tavaly.”- árulta el Carlos Sainz.